Spring Boot - API Cantabile MCQs Solution | TCS Fresco Play

0
Spring Boot - API Cantabile MCQs Solution  |  TCS Fresco Play

Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!


Course Path: Microservices/CONSTRUCTION/Spring Boot - API Cantabile

REST API - Quiz

1.Which Spring annotation can be used to expose a controller as REST API?
@Controller
None of the options
@RestAPIController
@RestController

Answer: 4)@RestController

[email protected](value = "/hospitals/{id}", method = RequestMethod.GET) How to get the value of id in controller method?
@Variable("id")
@PathVariable("id")
None of the options
@RequestVariable("id")
@RequestMapping(“id�)

Answer: 2)@PathVariable("id")


3.Which is the class that has to be autowired with the controller class for invoking processes?
Model
Entity
None of the options
Service
Any of the options

Answer: 4)Service


4.Spring Boot Microservices are loosly coupled, independent, constrained and abstracted.
True
False

Answer: 2)False


Database Integration - Quiz

1.________ can be used to over a SQL as well as NoSQL database.
Spring JPA
None of the options
Spring Data
Spring JDBCTemplate

Answer: 3)Spring Data


2.Which specification allows ORM over RDBMS?
Spring Persistence API
Spring ORM API
Java Persistence API
Java ORM API

Answer: 3)Java Persistence API


3.Embedded database support has persistent data storage.
True
False

Answer: 2)False


4.Embedded DB support is not available for ___________.
H2
Derby
HSQL
Oracle

Answer: 4)Oracle


5.What is the dependency to be added to configure JPA to Spring Boot Project?
None of the options
Spring-boot-starter-data-jpa
Spring-boot-starter-jpa
Spring-boot-starter-data

Answer: 2)Spring-boot-starter-data-jpa


Consuming REST Service - Quiz

1.What are the security techniques that can be used for Spring Boot Microservices?
Oauth
HTTP Digest
None of the options
HTTP Basic
All the options

Answer: 5)All the options


2.Spring Boot offers ______ template to consume REST Services.
RestTemplate
MockMVC
RestMVC
None of the options

Answer: 1)RestTemplate


3.In Basic authentication, username and password are
base64 encoded
base16 encoded
sha256 hashed
RSA encrypted

Answer: 1)base64 encoded


4.Which is the correct format for HTTP Basic security technique?
Authorization: dm9yZGVsOnZvcmRlbA==
None of the options
Authorization: Basic dm9yZGVsOnZvcmRlbA==

Answer: 3)Authorization: Basic dm9yZGVsOnZvcmRlbA==


5.Which is not a valid method in RestTemplate to get http request?
getForObject
getForEntity
None of the options
getForLocation

Answer: 4)getForLocation


Testing - Quiz

1.Which is the class level annotation that is used to test Repository class?
@DataJpaTest
@JpaTest
All the options
@DataTest
None of the options

Answer: 1)@DataJpaTest


2._________ class has to be auto wired to the Repository test class to test Repository class.
None of the options
TestDataEntity
Both the options
TestEntityManager

Answer: 4)TestEntityManager


3.Which annotation can be used to run quick unit tests?
@SpringBootTest
@IntTest
@IntegrateTest
@SpringTest

Answer: 1)@SpringBootTest


4.In Spring Boot, unit testing can be done on ______ class.
None of the options
Repository
Service
Controller
All the options

Answer: 5)All the options


5.What is the technique used to do unit testing on a Controller class?
TestMvc
None of the options
RestMvc
All the options
MockMvc

Answer: 5)MockMvc


Spring Boot - Final Assessment

1.What are the template engine/engines that is/are not supported by Spring Boot?
FreeMarker
Thymeleaf
Groovy
None of the options
All the options

Answer: 5)All the options


2.Which is the Spring Boot starter that has to be added to include Thymeleaf template engine?
spring-boot-starter-thymeleaf
None of the options
Spring-boot-thymeleaf-starter
Spring-boot-thymeleaf

Answer: 1)spring-boot-starter-thymeleaf


3.Which is the UI Web framework that is built to use Spring Boot?
Bootstrap
None of the options
HTML KickStart.
Vaadin
SproutCore

Answer: 4)Vaadin


4.Http method Patch is used to ___________.
Add a new entity
Update an entity
Delete an entity
Modify an entity
None of the options

Answer: 4)Modify an entity


5.Which is not a valid Cache provider supported by Spring Boot?
Couchbase
EhCache 2.x
None of the options
Redis
Hazelcast

Answer: 3)None of the options


6.Integration testing can be done using _________.
TestRestTemplate
MvcTest
TestTemplate
MockMvc

Answer: 1)TestRestTemplate


7.Which is the Spring Boot annotation used for caching auto configuration?
@Cache
None of the options
@Cacheable
@CacheEnabled

Answer: 3)@Cacheable


8.Which is not a valid method in RestTemplate to http post request?
postForObject
None of the options
postForLocation
Both the options

Answer: 2)None of the options


9.Any configuration on Logback logging has to be done in ______.
either application.properties or application.yml
None of the options
application.properties
application.yml

Answer: 3)application.properties


10.This authentication/Authorization mechanism helps to access resource through third party resources.
HTTP Basic
None of the options
X509
Oauth

Answer: 4)Oauth


11.Which is the default logging file in springboot?
logback
log.log
logback.log
spring.log

Answer: 1)logback


12.What are the template engine/engines that is/are not supported by Spring Boot?
Groovy
Thymeleaf
None of the options
All the options
FreeMarker

Answer: 3)None of the options


13.Repository class has to extend ______ class to get the implementation benefit of Spring Data.
CrudRepository
CrudRep
No Class needs to extended
CrudRepositoryTest

Answer: 1)CrudRepository


14.What is the Spring Boot starter that has to be added for logging?
Spring-boot-logging-starter
None of the options
Spring-boot-logging
spring-boot-starter-logging

Answer: 4)spring-boot-starter-logging


15.What is the annotation to be added for Entity class?
@Entity
None of the options
@JPAEntity
@DataEntity

Answer: 1)@Entity


16.What are the HTTP methods that cannot be implemented in Spring Boot Rest Service?
Del
Get
Patch
Post
Put

Answer: 3)Patch


17.Service class added to Rest API should be annotated as _________.
Any of the options
@RestAPIService
@Service
@RestService
None of the options

Answer: 3)@Service


18.Which is the Spring boot starter that has to be added to include Freemarker template engine?
None of the options
Spring-boot-freemarker
spring-boot-starter-freemarker
Spring-boot-freemarker-starter

Answer: 3)spring-boot-starter-freemarker


19.While implementing security, you need to add AuthenticationEntryPoint class to extend _______ class.
AuthenticationEntry
BasicAuthentication
None of the options
BasicAuthenticationEntryPoint

Answer: 4)BasicAuthenticationEntryPoint


20.Which is the dependency to be added to include basic security to the project?
Spring-boot-security
None of the options
spring-boot-starter-security
spring-starter-security

Answer: 3)spring-boot-starter-security


21.What is the method name to fetch all data for a entity from database in Repository class?
None of the options
findAllItems()
findAll()
getAll()

Answer: 3)findAll()


22.______ class does magic in Spring Data Integration implementation.
Service
JPARepository
CrudRepository
Repo

Answer: 4)Repo


23.Service class added to Rest API should be annotated as _________.
None of the options
@Service
Any of the options
@RestService
@RestAPIService

Answer: 2)@Service


24.Which is the Spring Boot annotation used for caching auto configuration?
None of the options
@Cache
@CacheEnabled
@Cacheable

Answer: 3)@CacheEnabled


25.Which mechanism can be used to secure basic http or http digest authentications?
None of the options
Oath2
SSL/TLS encryption
Controller Based Authentication

Answer: 3)SSL/TLS encryption


26.Spring boot uses ___________ by default for logging.
Loopback
Logger
None of the options
Logback

Answer: 4)Logback


27.Annotation @PathVariable is used to _________.
None of the options
Map an entity
Map a path URI
Map an input param

Answer: 4)Map an input param


28.What are the Rest Template methods that can be used to handle any kind of request type?
None of the options
execute
exchange
Both the options

Answer: 4)Both the options


If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.

If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !

Join Telegram Channel

Join MNCAnswers To Get Instant Updates

Join Telegram Channel