Continuous Integration with Jenkins MCQs Solution | TCS Fresco Play

0

Continuous Integration with Jenkins MCQs Solution | TCS Fresco Play

Continuous Integration with Jenkins FP MCQs Answers

Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!

Course Path: DevOps/DEVOPS PROCESSES/Continuous Integration with Jenkins


1.Jenkins can manage dependencies using ____________.

  1. Distributed Build
  2. None of the options
  3. File Fingerprinting
  4. Build Configuration

Answer: 3)File Fingerprinting

2.Jenkins allows you to parse the code with tools like _______.

  1. Findbugs
  2. PMD
  3. None of the options
  4. CheckStyle
  5. All of the options

Answer: 5)All of the options

3.Job status notifications can be sent in JSON or XML formats from Jenkins, with out extending it's functionality.

  1. True
  2. False
Answer: 2)False

4.Which of the following is an artifact repository that can be configured as a plugin for Jenkins?

Matrix
Nexus
Maven
Ansible

Answer: 2)Nexus

5.Which of the following statement is true about Jenkins?

  1. Jenkins supports plugins to showcase both metrics and trends.
  2. None of the options
  3. Jenkins supports plugins to depict trends only.
  4. Jenkins supports plugins to report metrics only.

Answer: 1)Jenkins supports plugins to showcase both metrics and trends.

6.Which one of the following functionality is not supported by Jenkins?

  1. Test
  2. Deploy
  3. Build
  4. Code

Answer: 4)Code

7.Project type supported by Jenkins is/are:

  1. Maven
  2. External
  3. All of the options
  4. Free-style
  5. Multi-Configuration

Answer: 3)All of the options

8.Jabber is a :

  1. Build plugin
  2. Deployment plugin
  3. Messaging plugin

Answer: 3)Messaging plugin



Quiz on Creaing Jenkins Project


1.Record of multiple builds is displayed using a ______________.
  1. Colored ball and Weather icon
  2. Colored ball
  3. None of the options
  4. Weather icon

Answer: 4)Weather icon

2.If you have multiple projects, and if you need to check for new updates, every five minutes, which is the correct CRON expression that Jenkins can use to avoid polling of all the projects at the same time.

  1. */5 * * * *
  2. None of the options
  3. H/5 * * * *
  4. 5 * * * *

Answer: 3)H/5 * * * *

3.Functional testing can be automated using Jenkins.

  1. True
  2. False

Answer: 3)H/5 * * * *

3.Functional testing can be automated using Jenkins.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

4.Jenkins build job cannot be triggered manually.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

5.A build can be triggered ______________.

  1. All of the options
  2. By source code management commits
  3. Manual Build Requests
  4. At a specific time
  5. After completion of other builds

Answer: 1)All of the options

6.Which of the following statement is correct about the build status images?

  1. 'Partial Sun with clouds' icon in the build status means 40-60% of the recent builds have failed.
  2. 'Partial Sun with clouds' icon in the status means all of the recent builds have failed.
  3. 'Partial Sun with clouds' icon in the status means 60-80% of the recent builds have failed.
  4. 'Partial Sun with clouds' icon in the status means 20-40% of the recent builds have failed.

Answer: 4)'Partial Sun with clouds' icon in the status means 20-40% of the recent builds have failed.

7.'Copy artifacts' is an option that is available for selection under the ___________.

  1. Build Step
  2. Build Triggers
  3. Build Environment
  4. Post-Build Actions

Answer: 1)Build Step



Continuous Integration with Jenkins - Final Assessment

1.Which one of the following functionality is not supported by Jenkins?

  1. Build
  2. Code
  3. Deploy
  4. Test

Answer: 2)Code

2.Reporting results can be configured under section ___________.

  1. Post-Build actions
  2. Build Triggers
  3. Job notifications
  4. Build Step

Answer: 1)Post-Build actions

3.Expression that should be used to run the job once every Monday, Wednesday and Saturday

  1. ****1,3,6
  2. None of the options
  3. 0***1,3,6
  4. 00**1,3,6

Answer: 4)00**1,3,6

4.Jabber is a :

  1. Build plugin
  2. Deployment plugin
  3. Messaging plugin

Answer: 3)Messaging plugin

5.Jenkins can be configured for monitoring external jobs such as CRON jobs:

  1. Select the 'Monitor External job' option under 'Post Build Actions' section
  2. Select the 'External' project type
  3. Select the 'Monitor External job' option under 'Build Triggers' section
  4. Select the 'Monitor External job' option under 'Build Step' section

Answer: 3)Select the 'Monitor External job' option under 'Build Triggers' section

6.Jenkins can display the build reports, generate trends and can render them in the GUI.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

7.Job status notifications can be sent in JSON or XML formats from Jenkins without extending its functionality.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

8.Jenkins allows you to ____________.

  1. Install plugins
  2. Disable plugins
  3. None of the options
  4. All of the options
  5. Uninstall plugins

Answer: 4)All of the options

9.'Archiving the artifacts' is an option that is present for selection under the _________.

  1. Build Triggers
  2. Job notifications
  3. Build Step
  4. Post-Build actions

Answer: 4)Post-Build actions

10.______________ is a continuous integration tool.

  1. Maven
  2. Nexus
  3. Teamcity
  4. Ansible

Answer: 3)Teamcity

11.Execution of projects is restrictable to run on a specific slave node.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

12.User security in Jenkins can be defined using :

  1. None of the options
  2. Matrix based security
  3. Both matrix and project based authorization
  4. Project based matrix authorization

Answer: 3)Both matrix and project based authorization

13.Number of concurrent job executions can be mentioned in the ______________ is a continuous integration tool.

  1. Project Configuration Section
  2. Build Triggers Section
  3. Configure System

Answer: 3)Configure System

14.Master and slave nodes communicate through __________.

  1. separate socket connection
  2. All of the options
  3. None of the options
  4. ssh
  5. DCOM

Answer: 2)All of the options

15.What has to be done if you wish to track which top build projects are using which middle and bottom build projects?

  1. Relevant projects to be configured to record fingerprints
  2. None of the options
  3. Trigger the build jobs in the relevant sequence
  4. Ensure that build top projects are built prior to the required middle and bottom projects

Answer: 1)Relevant projects to be configured to record fingerprints

16.Jenkins builds the source code ___________.

  1. In the SCM repository
  2. In it's own workspace

Answer: 2)In it's own workspace

17.Which of the following statement is true about Jenkins?

  1. Jenkins supports plugins to report metrics only.
  2. Jenkins supports plugins to showcase both metrics and trends.
  3. Jenkins supports plugins to depict trends only.
  4. None of the options

Answer: 2)Jenkins supports plugins to showcase both metrics and trends.

18.View of upstream and downstream connected jobs that form a build pipeline is provided by _____________.

  1. Pipeline Plugin
  2. Deploy Plugin
  3. Build Pipeline Plugin
  4. Build flow plugin

Answer: 3)Build Pipeline Plugin

19.The plugin that changes Jenkins to use green balls instead of blue for successful builds is ________.

  1. Greenstatus
  2. Buildstatus
  3. Greenballs
  4. Changestatus

Answer: 3)Greenballs

20.Jenkins supports:

  1. 600+ community contributed plugins
  2. 900+ community contributed plugins
  3. 100+ community contributed plugins
  4. 1000+ community contributed plugins

Answer: 4)1000+ community contributed plugins

21.CI pipeline consists of ______________.

  1. Stages
  2. Items
  3. Tickets
  4. Commitments
  5. Artifacts

Answer: 1)Stages

22.Jenkins is a/an ______________ that can accelerate software development process.

  1. free source automation server
  2. open source automation server

Answer: 2)open source automation server

23.In a distributed build environment, the master computer cannot execute any build, and only slaves are capable of running build jobs.

  1. True
  2. False

Answer: 2)False

24.Amazon S3 can be integrated with Jenkins using __ feature.

  1. Publish artifacts
  2. Read artifacts
  3. Extract artifacts
  4. All of the options

Answer: 1)Publish artifacts

25.File Fingerprinting is used for _____________.

  1. All of the options
  2. Manage job security
  3. Manage Jenkins backup
  4. Manage job dependencies

Answer: 4)Manage job dependencies

26.Jenkins can be configured to check for changes on a URL to trigger build.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True



If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.
If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !

Join Telegram Channel

Join MNCAnswers To Get Instant Updates

Join Telegram Channel