Azure Virtual Machines MCQs Solution | TCS Fresco Play

0

Azure Virtual Machines MCQs Solution | TCS Fresco Play

Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!

Course Path: Cloud Computing/COMPUTE SERVICES/Azure Virtual Machines

Quiz on VM Basics

1.Which Windows Server feature(s) is / are not supported on Azure virtual machines?

  1. BitLocker Drive Encryption (on the OS disk)
  2. Microsoft .NET Framework 4.5
  3. Multipath I/O
  4. Multipath I/O and BitLocker Drive Encryption (on the OS disk)

Answer: 4)Multipath I/O and BitLocker Drive Encryption (on the OS disk)


2.What is the highest number of virtual machines a cloud service can hold?

  1. 500
  2. 20
  3. 10
  4. 50

Answer: 4)50

3.The smallest prescribed virtual machine for a production environment is _______________.

  1. A1
  2. A2
  3. G1
  4. D1

Answer: 1)A1

4."Standard_G1 – Standard_G5 and Standard_GS1 – Standard_GS5 would be considerd for"

  1. High Memory Entry Level
  2. High Performance Computing
  3. High Memory and Dense Local Storage
  4. General Purpose Production

Answer: 3)High Memory and Dense Local Storage

5.You are deploying an Azure VM utilizing a template file from GitHub using the New-AzureRMResourceGroupDeployment cmdlet. Which of the following parameters are likely to be used with the cmdlet?

  1. All the options
  2. Resource Name
  3. Resource Group Name and Template URI
  4. Subscription name

Answer: 3)Resource Group Name and Template URI

6.You are creating an Azure virtual machine by using an ARM template. Which of the following conditions must be met?

  1. The JSON file must be encrypted.
  2. All elements in the ARM template must be defined
  3. You must use a special program to edit the JSON file
  4. All resources must be part of a resource group.

Answer: 4)All resources must be part of a resource group.

7.What differentiates Azure Resource Manager PowerShell cmdlets from Service Manager PowerShell cmdlets?

  1. All Service Manager PowerShell cmdlet names contain the string 'service'.
  2. All ARM PowerShell cmdlet names start with 'ARM'.
  3. Only Service Manager PowerShell cmdlet names start with the string 'Azure'.
  4. All ARM PowerShell cmdlet names include the string 'RM'

Answer: 4)All ARM PowerShell cmdlet names include the string 'RM'

8.Which of the following is the file format for the Resource Manager template?

  1. JSON
  2. XML
  3. HTML
  4. TMP

Answer: 1)JSON

9.Use the following command to create a virtual machine with Resource Manager ___________.

  1. New-AzureVM
  2. New-AzureRMVMConfig
  3. New-AzureRMVM
  4. New-AzureVMConfig

Answer: 3)New-AzureRMVM

10.Which of the following helps you to easily identify which SKU is most likely to satisfy your performance needs?

  1. ACU
  2. ACL
  3. ACE
  4. ACP

Answer: 1)ACU

11.Which of the following option(s) is /are endorsed distributions when deploying Linux as an Azure Virtual Machine?

  1. CentOS 6.3+
  2. Debian
  3. Red Hat Linux
  4. All the options

Answer: 4)All the options

12.You have to create a custom virtual machine (VM). Also, you have to upload the VM to Azure. What is the first step to start?

  1. Prepare/Sysprep the VM
  2. Create a VHDX file
  3. Create a VHD file
  4. Upload the VHD

Answer: 1)Prepare/Sysprep the VM

13.An Azure Standard_A4 virtual machines has ____ cores.

  1. 8
  2. 4
  3. 32
  4. 16

Answer: 1)8

14.You are using the Set-AzureRMVMSourceImage command with the -Version parameter. You wish to ensure that you get the most current image. Which value should you use with the -Version parameter?

  1. All the options
  2. Latest
  3. Updated
  4. Current
Answer: 2)Latest

Quiz on VM Configuration

1.Microsoft supports OS that is past their End of Support date without a Custom Support Agreement (CSA).

  1. False
  2. True

Answer: 1)False

2.Which of these web applications can be used with Azure?

  1. PHP
  2. All the options
  3. WCF
  4. ASP.NET

Answer: 2)All the options

3.The Virtual Machine C: drive is a SATA drive that includes _______.

  1. Operating system files
  2. Temporary files
  3. Data files
  4. All the options

Answer: 1)Operating system files

4.You need to add data to Azure by using the Azure import service. What should you do?

  1. Copy the VHD to a container in your storage.
  2. Copy the VHDX to a container in your storage
  3. Use FTP to move the files to a virtual machine in your Azure
  4. Ship the hard disk to an Azure datacenter

Answer: 4)Ship the hard disk to an Azure datacenter

5.To use premium storage, you will need a virtual machine in which of the following series?

  1. DS-Series
  2. GS-Series
  3. All the options

Answer: 3)All the options

6.You add a data disk to an Azure virtual machine. What drive type is created?

  1. SATA
  2. SCSI
  3. All of the options
  4. HDD

Answer: 2)SCSI

7.A _________ role is a virtual machine instance operating the Microsoft IIS Web server that can accept and reply to HTTPS or HTTP requests.

  1. Client
  2. Worker
  3. Web
  4. Server

Answer: 3)Web

8.Temporary files must be stored on which drive?

  1. D:
  2. E:
  3. F:
  4. C:

Answer: 1)D:

9.Which of the following element allows you to create and manage virtual machines that serve either in a Web role and a Worker role?

  1. Resource manager
  2. VMs
  3. Storage
  4. Cloud Services

Answer: 4)Cloud Services

10.Azure virtual machines disks are stored as ______.

  1. VHD files
  2. VMDK file
  3. VHDX files
  4. RAW files

Answer: 1)VHD files

11.Fs and F series of VMs are ____________.

  1. Memory Optimized
  2. Compute Optimized
  3. GPU Optimized
  4. Storage Optimized

Answer: 2)Compute Optimized

12.What DNS record type is set when mapping a Custom Domain to be an alias for the default {sitename}.azurewebsites.net domain name assigned to a Web App by Azure?

  1. MX
  2. CNAME
  3. TXT
  4. A

Answer: 2)CNAME

13.To use premium storage, you will need a virtual machine in which of the following series?

  1. All the options
  2. DS-Series
  3. GS-Series

Answer: 1)All the options

14.What is the maximum number of data disks supported by the Standard_A7 virtual machine?

  1. 16
  2. 32
  3. 4
  4. 8

Answer: 1)16


Azure VM - Final Assessment

1.Which components are examples of Infrastructure as a Service (IaaS) services?

  1. Servers
  2. Storage
  3. All the options
  4. Networking

Answer: 3)All the options

2.Select the correct statement regarding the operating system upgrades of an Azure virtual machine?

  1. Only upgrades of Server OS are supported
  2. Only upgrades of client OS are supported
  3. No OS upgrades are supported
  4. All OS upgrades are supported

Answer: 2)Only upgrades of client OS are supported

3.Which of the following web applications can be deployed with Azure ?

  1. All the options
  2. PHP
  3. WCF
  4. ASP.NET

Answer: 1)All the options

4.Which tool is used to view details, such as IP addresses, about the virtual machines in a scale set?

  1. Azure Resource Explorer
  2. Azure Portal
  3. None of the options
  4. Resource Manager

Answer: 4)Resource Manager

5.Cross platform management options include all of the following except ________.

  1. Azure PS
  2. Azure CLI
  3. RDP
  4. VM agents and VM extensions

Answer: 3)RDP

6.Which of the following can provide more capability as your workload increases?

  1. All the options
  2. Scale Set
  3. Availability Set
  4. Failover cluster

Answer: 2)Scale Set

7.An Azure subscription has a current limit of ______ virtual machines per region.

  1. 100
  2. 20
  3. 10
  4. 50

Answer: 2)20

8.For a virtual machine that acts as a domain controller, you should use a ______.

  1. Public IP Address
  2. Static IP Address
  3. Private IP Address
  4. Dynamic IP address

Answer: 2)Static IP Address

9.Which of the following is a valid reason to deploy a virtual machine (VM) on-premises in Hyper-V instead of in Azure?

  1. You need to deploy a VM that uses the VHD file format.
  2. You need Remote Desktop Protocol (RDP) access to the VM.
  3. You need to deploy a Generation 2 VM.
  4. None of the options

Answer: 1)You need to deploy a VM that uses the VHD file format.

10.Which situation will prevent a virtual machine (VM) from being migrated from an on-premises environment to Azure?

  1. None of the options
  2. The VM uses a VHDX disk file.
  3. The VM has been generalized by using sysprep.exe
  4. The VM was created by using Hyper-V.

Answer: 3)The VM has been generalized by using sysprep.exe

11.You can associate a public IP address with all of the following except _________.

  1. Internet facing load balancers
  2. Internal facing load balancers
  3. VPN gateways
  4. Application gateways

Answer: 1)Internet facing load balancers

12.Which of the following defines a group of virtual machines that share a common set of hardware, switches, and more than a single point of failure?

  1. Failover Set
  2. Fault Domain
  3. Availability Set
  4. Update Domain

Answer: 2)Fault Domain

13.The smallest recommended virtual machine for a production environments is _____.

  1. A1
  2. A2
  3. D1
  4. G1

Answer: 1)A1

14.What is the maximum number of virtual machines a cloud service can contain?

  1. 50
  2. 10
  3. 20
  4. 500

Answer: 1)50

15.What is the largest size for a Resource Manager template?

  1. 10MB
  2. 4 MB
  3. 1GB
  4. 1MB
  5. 500KB

Answer: 4)1MB

16.Which types of workload would be most suitable for deployment on Azure virtual machines?

  1. All the options
  2. Unpredictable growth workload
  3. Spiking workload
  4. Periodic workload

Answer: 1)All the options

17.Which of the following IP address type can change when you stop or start a resource?

  1. Private
  2. Public
  3. Static
  4. Dynamic

Answer: 4)Dynamic

18.A Standard_A7 virtual machine would be considered for ________.

  1. High Memory Entry Level
  2. High Performance Computing
  3. General Purpose Production
  4. High Memory and Dense Local Storage

Answer: 2)High Performance Computing

19.What is the fourth step in the basic steps for deploying a virtual machine in Azure?

  1. Providing an optional info
  2. Provision the VM
  3. Selecting the size
  4. Providing a mandatory info

Answer: 2)Provision the VM

20.Public IP addresses are used for communication with _______.

  1. public-facing Azure services
  2. inside an Azure virtual network
  3. between your on-premis network and your Azure virtual network
  4. All the options

Answer: 1)public-facing Azure services

21.Which statement regarding dynamically allocated public addresses in Azure is true?

  1. The addresses are allocated when machine is started.
  2. Once an address is obtained it will never change
  3. You must define an allocation range.
  4. The addresses originate from a created DHCP scope

Answer: 1)The addresses are allocated when machine is started.

22.The Virtual Machine C: drive is a SATA drive that contains _______.

  1. Temporary files
  2. Operating system files
  3. Data files
  4. All the options

Answer: 2)Operating system files

23.Linux on Azure Endorsed Distributions can be described as _______.

  1. Linux distributions that do not have the required drivers installed
  2. Versions of Linux that you can customize and add to the Azure Gallery
  3. Linux distributions that do not have Linux Integration services installed
  4. Linux Image distributions that are available in the Azure gallery that are supported on Azure

Answer: 4)Linux Image distributions that are available in the Azure gallery that are supported on Azure

24.Which of the following option(s) is / are endorsed distributions when deploying Linux as an Azure Virtual Machine?

  1. CentOS 6.3+
  2. Red Hat Linux
  3. All the options
  4. Debian

Answer: 3)All the options

25.A _________ role is a virtual machine instance running Microsoft IIS Web server that can accept and respond to HTTP or HTTPS requests.

  1. Worker
  2. Server
  3. Web
  4. Client

Answer: 3)Web

26.Which command uploads a virtual hard disk from an on-premises virtual machine to a blob in a cloud storage account in Azure?

  1. Upload-azurerm
  2. New-AzureRMvhd
  3. Create-AzureRmVhd
  4. Add-AzureRMVhd

Answer: 4)Add-AzureRMVhd




**************************************************
Credit for the above notes, goes to the respective owners. 

If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.
If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

    Post a Comment

    0Comments
    Post a Comment (0)

    #buttons=(Accept !) #days=(20)

    Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
    Accept !

    Join Telegram Channel

    Join MNCAnswers To Get Instant Updates

    Join Telegram Channel