API Gateways MCQs Solution | TCS Fresco Play

0
API Gateways MCQs Solution | TCS Fresco Play


Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!

API Gateways MCQs Solution

Course Path: Microservices/GATEWAYS/API Gateways

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz on API Gateway Pattern

1.An API proxy can act as an API gateway.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

2._____ does not add anything new, it just re-exposes the existing API with some additional capabilities.

  1. API Proxy
  2. API Gateway
Answer: 1)API Proxy

3.An API call will be received by the gateway and will be routed to the appropriate microservice.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

4. Ideally, an application should use _____ protocols.

  1. HTTP
  2. None of the options
  3. Websocket
  4. Both the options
Answer: 4)Both the options

5.Gateway is capable of exposing a client to different APIs based on the devices.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

6.A variation of regular Gateway pattern is ______.

  1. Backend for frontend
  2. Frontend for backend
Answer: 1)Backend for frontend

7._____ helps in reducing latency during service calls.

  1. Circuit Breaker
  2. Client-side discovery
  3. Server-side discovery
  4. None of the options
Answer: 1)Circuit Breaker

8.Which service discovery requires an additional router?

  1. Server-side discovery
  2. Client-side discovery
Answer: 1)Server-side discovery

Quiz on API Gateway - Architecture

1.The communication between the gateway and key management happens through a _____ call.

  1. SOAP
  2. HTTP
  3. none of the options
  4. Thrift
Answer: 4)Thrift

2.DoS attacks are prevented using _______.

  1. Publisher
  2. Traffic management
  3. Key management
  4. Store
Answer: 2)Traffic management

3.Which one of the following is an API consumer lifecycle?

  1. Publish
  2. Manage
  3. Develop
  4. Explore
Answer: 4)Explore

4.To avoid the gateway from making calls to key management frequently, caching can be used.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

5.The following are API developer/manager lifecycles, except _______.

  1. Develop
  2. Publish
  3. Manage
  4. Explore
Answer: 4)Explore

6.API creation and management is done in ______.

  1. API Publisher
  2. API Store
  3. API Creator
  4. API Gateway
Answer: 1)API Publisher

7.The following are functions of analytics, except ________

  1. Enforce Rate Limiting Policy
  2. Alert on unusual activities
  3. Statistical Graph
  4. Log analyzer
Answer: 1)Enforce Rate Limiting Policy


Quiz on API Gateway - Throttling

1._____ is identified using _____.

  1. Resource, Endpoints
  2. Endpoint, Resource
Answer: 1)Resource, Endpoints

2.The following are all HTTP methods, except ________.

  1. PUT
  2. DELETE
  3. CONNECT
  4. UPDATE
Answer: 4)UPDATE

3.All requests will be proxied through Gateway using their ______.

  1. API Key
  2. Endpoint
  3. None of the options
  4. Application Name
Answer: 4)Application Name

4.Rate limiting based on the HTTP header is possible.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

5._____ is a URL that communicates with the API.

  1. Both the options
  2. Resource
  3. None of the above options
  4. Endpoint
Answer: 1)Both the options

6.Bandwidth is one of the reasons to enforce Rate-Limiting.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

7.A single service can have multiple endpoints.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

8.The following are rate-limiting types, except _______.

  1. Bandwith Specific Rate Limit
  2. Regional Rate Limit
  3. Server Rate Limiting
  4. User Specific Limiting
Answer: 1)Bandwith Specific Rate Limit


Quiz on API Gateway Documentation

1.API Documentation can be added using ______.

  1. API Publisher
  2. API Store
Answer: 1)API Publisher

2.X-API-Version: 2 is _____ type of versioning.

  1. Parameter
  2. Media type
  3. Custom Header
  4. Domain
Answer: 3)Custom Header

3.Which of the core modules of Swagger helps in creating Interactive documentation?

  1. Swagger Editor
  2. None of the options
  3. Swagger UI
  4. Swagger codegen
Answer: 3)Swagger UI

4.It is possible to test an API without subscribing.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

5.The following are API life cycles, except ______.

  1. Subscribed
  2. Deprecated
  3. Prototype
  4. Retired
Answer: 1)Subscribed

6.Deprecated API can still be used.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

7.Swagger UI creates documentation based on API parameters.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

8.Which of the following is a type of documentation?

  1. All the options
  2. URL
  3. Static
  4. Dynamic
Answer: 2)URL


API Gateways - Final Assesment
1.The default burst limit in AWS gateway is _____.

  1. 1000
  2. 5000
  3. 2000
  4. 10000
Answer: 2)5000

2.REST architecture treats every content as a _____.

  1. Assert
  2. Capital
  3. Resource
  4. Source
Answer: 3)Resource

3.Which one of the following is an API consumer lifecycle?

  1. Explore
  2. Publish
  3. Manage
  4. Develop
Answer: 1)Explore

4.The following are API life cycles, except ______.

  1. Deprecated
  2. Retired
  3. Prototype
  4. Subscribed
Answer: 4)Subscribed

5.The following are API developer/manager lifecycles, except _______.

  1. Manage
  2. Explore
  3. Develop
  4. Publish
Answer: 2)Explore

6.Oauth uses ____ to authenticate the users.

  1. tokens
  2. index
  3. badges
  4. cards
Answer: 1)tokens

7.Which of the following parameters is taken by Token APIs to generate tokens?

  1. Both the options
  2. Grant type
  3. Scope
  4. None of the options
Answer: 1)Both the options

8.WSO2 store is a ______.

  1. Both the options
  2. None of the options
  3. Web application
  4. Key manager
Answer: 3)Web application

9.The tool that is used to develop API documentation is _____.

  1. Hystrix
  2. Ribbon
  3. Turbine
  4. Swagger
Answer: 4)Swagger

10.Monetization is one of the reasons for Rate limiting.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

11.______ is a process of storing server response at the client-end.

  1. Traffic management
  2. Client side discovery
  3. All the options
  4. Catching
Answer: 3)All the options

12.Role based authentication is done using _____ setting.

  1. Roll
  2. Authentication
  3. Visibility
  4. Access
Answer: 3)Visibility

13.Who manages the API lifecycle?

  1. Subscriber
  2. Creator
  3. Admin X
  4. Publisher
Answer: 3)Admin

14._____ is a URL that communicates with the API.

  1. None of the options
  2. Both the option
  3. Resource
  4. Endpoint
Answer: 4)Endpoint

15.The following are Netflix open software services, except __________

  1. Ribbon
  2. Hystrix
  3. Turbine
  4. Kubernetes
Answer: 4)Kubernetes

16.A single API cannot be subscribed multiple times with many SLA levels.

  1. False
  2. True
Answer: 1)False

17.What does the HTTP Status Code 401 indicate?

  1. BAD REQUEST
  2. UNAUTHORIZED
  3. INTERNAL SERVER ERROR
  4. NOT FOUND
Answer: 2)UNAUTHORIZED

18.WSO2 API publisher can be accessed through the address ________.

  1. https://localhost:9442/publisher
  2. https://localhost:9443/publisher
  3. https://localhost:9445/publisher
  4. https://localhost:9444/publisher
Answer: 2)https://localhost:9443/publisher




**************************************************
Credit for the above notes, goes to the respective owners. 

If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.
If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

Post a Comment

0Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
Youtube Channel Image
MNCAnswers Join our Telegram Channel for Instant Updates
Join