APIGEE - Analytics Services MCQs Solution | TCS Fresco Play

0
APIGEE - Analytics Services MCQs Solution | TCS Fresco Play


Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!

APIGEE - Analytics Services FP MCQs Answers

Course Path: Microservices/GATEWAYS/APIGEE - Analytics Services

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.


Apigee Analytics Introduction Quiz

1.The _________ attribute is used to limit the results.

  1. Range
  2. Dimensions
  3. Metrics
  4. Filter

Answer: 4)Filter

2.By default, the dashboards are maintained for ______ months.

  1. 12
  2. 2
  3. 3
  4. 6
Answer: 1)12

3.Apigee helps you to diagnose app performance by _____.

  1. device
  2. platform
  3. carrier
  4. All the options
Answer: 4)All the options

4.Which query parameter specifies the type of data?

  1. TimeRange
  2. All the options
  3. Metrics
  4. Function
Answer: 3)Metrics

5.Apigee’s analytics metrics help in ____ monitoring.

  1. Both the options
  2. Business
  3. Operations
  4. None of the options
Answer: 1)Both the options

6.By default, the custom is maintained for ______ months.

  1. 12
  2. 2
  3. 3
  4. 6
Answer: 1)Both the options


Apigee Dashboard Quiz

1.____ settings helps you in selecting the of dates for which to show data and the aggregation or granularity of that data.

  1. Aggregation
  2. Both the options
  3. Data range
  4. None of the Options

Answer: 2)Both the options

2.Using ________, you should be able to see the traffic pattern after and before the spike or drop.

  1. Investigate Graph
  2. Investigate Chart
  3. Investigate spike
  4. Investigate Anomalies
Answer: 4)Investigate Anomalies

3.The load generator acts as a _____.

  1. Client
  2. Simulator
  3. Trigger
  4. Host
Answer: 1)Client

4.runload.js also applies a ______ function, so that the number of calls it makes varies randomly around a specified number.

  1. Hybrid
  2. All the options
  3. Weighted Notes random Bureau selection
  4. Gaussian
Answer: 4)Gaussian

5.In model.json, change the ____ property to the DNS name of Apigee edge organization.

  1. payload
  2. Host
  3. url
  4. address
Answer: 2)Host

6.You can hover over any part of the graph to get information about that particular data at that point.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

7.__________ lets you choose which set of data you want to plot.

  1. Plot selector
  2. Data selector
Answer: 1)Plot selector

8.To import a proxy into Apigee Edge, use ______.

  1. Node.js App
  2. Reverse Proxy
  3. Proxy bundle
  4. SOAP service
Answer: 3)Proxy bundle

9.Apigee analytics allows you to export the data in _______ format.

  1. xsl
  2. All the options
  3. doc
  4. csv
Answer: 4)csv

10.The load generator is implemented as a nodejs program called _____.

  1. load.js
  2. loadGen.js
  3. runLoad.js
  4. generator.js
Answer: 3)runLoad.js

11.You can extract the returned access_token, insert it into the context, and then use that token in subsequent calls.

  1. False
  2. True
Answer: 2)True

12.Apigee chooses the client key and secret based on _____.

  1. All the options
  2. Weighted random selection
  3. Hybrid
  4. Gaussian
Answer: 2)Weighted random selection


Quiz on Apigee Dashboard Types

1._________ specifies whether the traffic is coming from a robot, a library, or a browser.

  1. Traffic by platform
  2. Traffic by category
  3. Traffic by agent
  4. All the options
Answer: 3)Traffic by agent

2.The rate of API calls hitting the cache vs. the total API traffic is called _____.

  1. All the options
  2. Cache Performance
  3. Target Performance
  4. Proxy Performance
Answer: 2)Cache Performance

3.Traffic patterns and processing time can be viewed in the ____ dashboard.

  1. All the options
  2. Target Performance
  3. Cache Notes Performance Bureau
  4. Proxy Performance
Answer: 4)Proxy Performance

4.______ dashboard measures the contribution of your top apps, APIs, and products.

  1. Traffic composition
  2. Proxy Performance
  3. Cache Performance
  4. Target Performance
Answer: 1)Traffic composition

5.____ shows information like Highly Active Developers, Developers with Apps, and Total Developers.

  1. Engagement
  2. Analyze
  3. Active developers
  4. Examine
Answer: 1)Engagement

6.______ is calculated between the time a complete request is sent by Apigee to a backend target, and the response notes bureau returned by the client app.

  1. Average error
  2. Proxy error
  3. Total error
  4. Target error
Answer: 4)Target error

7.The ____ dashboard is used to visualize traffic patterns and performance for API proxy backend targets.

  1. Developer Performance
  2. Proxy Performance
  3. Cache Performance
  4. Target Performance
Answer: 4)Target Performance

8.______ dashboard tracks error patterns, traffic patterns, and quality of service across various locations.

  1. Traffic composition
  2. Cache Performance
  3. Target Performance
  4. GeoMap dashboard
Answer: 4)GeoMap dashboard

9.The dashboard that appears once you login has _____.

  1. Developer engagement
  2. Proxy traffic
  3. All the options
  4. Developer Apps
Answer: 3)All the options


Apigee Analytics Service: Final Assessment

1.It is possible to fetch Analytics data using REST API.

  1. True
  2. False
Answer: 1)True

2.____ will create a custom dimension that will be captured every time when that proxy is invoked.

  1. Statistics Collector policy
  2. Statistics Notes Analysis Bureau policy
  3. Collector policy
  4. Analytics policy
Answer: 1)Statistics Collector policy

3.______ plot allows you to see the central tendency and dispersion of data.

  1. Dispersion box
  2. Tendency
Answer: 1)Dispersion box

4.Custom reports will reflect API calls immediately in the Edge portal.

  1. True
  2. False
Answer: 2)False

5.Reports can be viewed in _____ format.

  1. PDF
  2. PNG
  3. All the options
  4. CSV
Answer: 3)All the options

6.The primary measure used for a report is called _____.

  1. Metric
  2. Dimension
Answer: 1)Metric

7.The ____ gives a high-level overview of your entire API.

  1. None of the options
  2. Dashboard
  3. Graph
  4. Chart
Answer: 2)Dashboard

8.A/An _____ is a method to specify what you exactly want to analyze in your API program.

  1. proxy report
  2. custom report
  3. analysis report
  4. API report

Answer: 2)custom report





**************************************************
Credit for the above notes, goes to the respective owners. 

If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.
If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

    Post a Comment

    0Comments
    Post a Comment (0)

    #buttons=(Accept !) #days=(20)

    Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
    Accept !

    Join Telegram Channel

    Join MNCAnswers To Get Instant Updates

    Join Telegram Channel