Microservices Architecture MCQs Solution | TCS Fresco Play | Fresco Play MCQ | MNC Answers

0

Microservices Architecture MCQs Solution | TCS Fresco Play | Fresco Play MCQ | MNC Answers


Disclaimer: The primary purpose of providing this solution is to assist and support anyone who are unable to complete these courses due to a technical issue or a lack of expertise. This website's information or data are solely for the purpose of knowledge and education.

Make an effort to understand these solutions and apply them to your Hands-On difficulties. (It is not advisable that copy and paste these solutions).

All Question of the MCQs Present Below for Ease Use Ctrl + F with the question name to find the Question. All the Best!

Course Path: Digital Foundation/DIGITAL BASICS/Microservices Architecture

All Question of the Quiz Present Below for Ease Use Ctrl + F to find the Question.

Suggestion: If you didn't find the question, Search by options to get a more accurate result.


Quiz

1.The benefits of Microservices include ___________

  1. Improved Fault Isolation
  2. Faster to build and deploy
  3. Scale development: Develop, Deploy and Scale
  4. All the options
  5. Easy scaling

Answer: 4)All the options

2.The complexity of developing, testing and deploying the distributed system, and handling partial failures account to the disadvantages of ___________

  1. Microservices
  2. Monolithic

Answer: 1)Microservices

3.Agile development & deployment is difficult in case of __________________

  1. Microservices
  2. Monolithic

Answer: 2)Monolithic

4.The decomposition of Microservices is based on two categories, namely ________

  1. Marketing and Domain
  2. Business Opportunity and Technology
  3. Business Capability and Subdomain
  4. Technology Capability and Subdomain

Answer: 3)Business Capability and Subdomain

5.Simple to develop, test, deploy and scale represents __________________

  1. Microservices
  2. Monolithic

Answer: 2)Monolithic

6.Software built as microservices can, by definition, be broken down into multiple component services.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

7.Separating components with conflicting resource requirements falls under the bucket of _____________

  1. Monolithic
  2. Microservices

Answer: 2)Microservices


Quiz

1.The 3Cs of Microservices include the following, except ______________

  1. Control
  2. Componentize
  3. Collaborate
  4. Connect

Answer: 1)Control

2.Microservice is considered as a subset of SOA.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

3.Microservice Architecture adapts which of the following concept(s)?

  1. Web Service/HTTP
  2. None of the options
  3. All the options
  4. SOA
  5. OOPS

Answer: 3)All the options


Quiz

1.helps to control and limit the number of consecutive request failures that cross a threshold.

  1. Review breaker
  2. Microservice Chassis
  3. Circuit breaker
  4. Service Deployment

Answer: 3)Circuit breaker

2.Which ensures to insulate the applications by acting as a barrier?

  1. Microservice Chassis
  2. Security Control
  3. Service Deployment
  4. API Gateway

Answer: 4)API Gateway

3.AWS Elastic Load Balancer (ELB) is an example of __________________

  1. Server-side discovery
  2. Client-side discovery

Answer: 1)Server-side discovery

4.The services communicate with each other internally using _____________

  1. Remote Procedure invocation
  2. Messaging
  3. Both Messaging and Remote Procedure invocation

Answer: 3)Both Messaging and Remote Procedure invocation

5.Which acts as a database of services?

  1. Security Control
  2. Service Registry
  3. Microservice Chassis
  4. API Gateway
  5. Service Deployment

Answer: 2)Service Registry

6.API Gateway ensures ____________

  1. Protocol translation
  2. Composition
  3. None of the options
  4. All the option
  5. Request routing

Answer: 4)All the option

7.Netflix OSS is an example of ____________

  1. Server-side discovery
  2. Client-side discovery

Answer: 2)Client-side discovery

8.External clients communicate with Microservices using _______________

  1. API Gateway
  2. API Proxy
  3. Messaging
  4. API

Answer: 1)API Gateway

9.The two types of Service Discovery includes Client-side discovery and server-side discovery.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True

10.The client expects a timely response from the service and might even block while it waits notes bureau. This represents the _________ client service interaction style.

  1. One to one
  2. Asynchronous
  3. Synchronous
  4. One to many

Answer: 3)Synchronous

11.Scenarios where the client takes the onus and is responsible for determining the network locations of the available service instances is _________

  1. Server-side discovery
  2. Client-side discovery

Answer: 2)Client-side discovery


Quiz

1.Amazon EC2 Container Service is an example of ________________

  1. Docker
  2. Polyglot persistence
  3. CQRS

Answer: 1)Docker

2.The transactions that span across multiple services are handled by ___________

  1. DML commands
  2. Event driven Architecture
  3. Logging queries in DBs
  4. Pre-compiled queries

Answer: 2)Event driven Architecture

3.Microservices supports different kinds of databases and this is called ____________.

  1. Polyglot resistance
  2. Service Deployment
  3. Event-driven Architecture
  4. Polyglot persistence

Answer: 4)Polyglot persistence

4.Microservices-based architecture prefers _________

  1. NoSQL DBs
  2. RDBMS DBs
  3. No dependency on any particular DB

Answer: 3)No dependency on any particular DB

5.The two components of CQRS include_______________

  1. Query and client side
  2. Query and command side
  3. Server and client side
  4. Server and command side

Answer: 2)Query and command side

6.Microservices-based architecture enforces a Modular structure.

  1. True
  2. False

Answer: 1)True


Quiz

1.Efficient Utilization and Fast Deployment represents which pattern?

  1. Multiple Services per Host pattern
  2. Service Instance per Host
  3. Service Instance per Container

Answer: 1)Multiple Services per Host pattern

2.Service Instance per Host pattern provides ________________

  1. None of the options
  2. Great Isolation
  3. Great Manageability
  4. All the options
  5. Leverage AWS for Auto scaling and Load balancing

Answer: 4)All the options

3.Packer.io and Boxful represent ______________ type of pattern.

  1. Multiple Services per Host pattern
  2. Service Instance per Host
  3. Service Instance per Container

Answer: 2)Service Instance per Host

4.IDL stands for ______________________

  1. Inter-Dependency Location identifier
  2. Interface Notes Dependency Bureau Language
  3. Interface Definition Language
  4. Inter-Dependency Language

Answer: 3)Interface Definition Language

5.Which of these is a drawback of Multiple Services per Host pattern?

  1. Non-Dependency conflicts
  2. Faulty deployment
  3. Difficult to limit resource utilization

Answer: 3)Difficult to limit resource utilization


Quiz

1. is the ability to store something temporarily to reduce the loading times, and I/O of a system.

  1. Service registry
  2. Cache
  3. Service Deployment
  4. Chassis

Answer: 2)Cache

2.Which among these helps in developing a microservice quickly ___________________

  1. Service registry
  2. API Gateway
  3. Service Deployment
  4. Chassis

Answer: 4)Chassis

3.Spring Boot is example of _____________

  1. Chassis Framework
  2. Service registry
  3. Service Deployment
  4. API Gateway

Answer: 1)Chassis Framework

4.In __________, each external request is tagged with a unique identifier which is passed to all services involved in handling the request and notes bureau included in application logging messages.

  1. Audit logging
  2. Distributed tracing
  3. Exception tracing
  4. Application logging

Answer: 2)Distributed tracing

5.In Microservices, the API Gateway takes care of the security aspect by rendering ________________

  1. Access tokens
  2. Key value pairs
  3. Encrypted keys
  4. Messaging queues
  5. Chassis keys

Answer: 1)Access tokens

6.The following are all caching types, except ___________

  1. No Cache
  2. Local & Remote Cache
  3. Shared Cache
  4. Server cache
  5. Distributed Cache

Answer: 4)Server cache

7.Microservice Chassis takes care of the following, except ______________

  1. Metrics
  2. Health checks
  3. Token generation
  4. Logging
  5. Externalized configuration

Answer: 3)Token generation

8.Which pattern collects and reports all exceptions to a centralized exception tracking service?

  1. Exception tracing
  2. Application logging
  3. Distributed tracing
  4. Audit logging

Answer: 1)Exception tracing


Microservices Final Assessment


1.Monolithic is identified by all these disadvantages, except__________________

  1. Code base growth
  2. High set-up costs
  3. Horizontal scaling
  4. Quick initial development
  5. Increased maintenance costs
  6. Less iteration

Answer: 4)Quick initial development

2.Caching helps in improving the performance of the system.

  1. False
  2. True

Answer: 2)True

3.Scaling the application can be challenging in _____________ due to conflicting needs of Memory, CPU, and I/O.

  1. Microservices architecture
  2. Monolithic architecture

Answer: 2)Monolithic architecture

4.Kubernotes and Marathon are examples of _______________________

  1. Multiple Services per Host pattern
  2. Service Instance per Container
  3. Service Instance per Host

Answer: 2)Service Instance per Container

5.Functional Decomposition is an example of ____________

  1. Monolithic
  2. Microservices

Answer: 2)Microservices

6.Limited Efficient Utilization and slow deployment represent _____________

  1. Multiple Services per Host pattern
  2. Service Instance per Container
  3. Service Instance per Host

Answer: 3)Service Instance per Host

7.Service Instance per Container pattern includes the following, except ________________

  1. Great Manageability
  2. Resource Utilization
  3. Container encapsulates implementation technology
  4. Slow Deployment
  5. Great Isolation

Answer: 4)Slow Deployment

8.When any single application function notes or bureau component fails, then the entire application goes down (Single point of failure). This is a primary disadvantage of ____________

  1. Monolithic
  2. Microservices

Answer: 1)Monolithic

9.Long term commitment of technology stack is a weakness of which architecture model?

  1. Monolithic
  2. Microservices

Answer: 1)Monolithic

10.Which of the following is incorrect with respect to cons about Microservices? (I) The increasing number of services can result in information barriers (II) Being a distributed system, it can result in duplication of effort (III) The architecture usually results in increased memory consumption (IV) No long-term commitment to the technology stack

  1. II
  2. I
  3. IV
  4. All the options
  5. III

Answer: 3)IV



**************************************************
Credit for the above notes, goes to the respective owners. 

If you have any queries, please feel free to ask on the comment section.
If you want MCQs and Hands-On solutions for any courses, Please feel free to ask on the comment section too.

Please share and support our page!

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)

Join Telegram Channel

Join MNCAnswers To Get Instant Updates

Join Telegram Channel